Κεμπάπ

Το κεμπάπ, o ακρογωνιαίος λίθος της τουρκικής γαστρονομικής κουλτούρας, παρασκευάζεται με διαφορετικές γεύσεις και τεχνικές σε κάθε περιοχή. Γενικά, τα κεμπάπ ψήνονται σε φωτιά με ξύλα ή κάρβουνα και συνήθως παρασκευάζονται με βοδινό, αρνίσιο κρέας ή κοτόπουλο.

Τα κεμπάπ, τα οποία συνοδεύονται επίσης με σάλτσα και σερβίρονται με διάφορους εναλλακτικούς τρόπους, συνιστούν τη ραχοκοκαλιά της παραδοσιακής κουζίνας. Διαφορετικές εκδοχές, όπως τα İskender, Adana, Urfa, Beyti, Avci, Cokertme, Cag, Orman, İncik, İstim, Kaburga, Testi, Kuyu, Kıyma, Kagıt, και Yoruk κεμπάπ, σερβίρονται ευρέως σε εστιατόρια και καταστήματα πώλησης κεμπάπ.