Πιάτα κρεατικών

1.    Κόκκινο Κρέας

Το κόκκινο κρέας αποτελεί κύριο συστατικό της τουρκικής γαστρονομίας και βασικό διατροφικό προϊόν που χρησιμοποιείται σχεδόν σε κάθε κουζίνα, ειδικά στις ανατολικές περιοχές της Τουρκίας, ενώ τα πιάτα με κρέας που παρασκευάζονται σύμφωνα με τοπικές συνταγές κοσμούν τα τραπέζια των σπιτιών και των εστιατορίων.

Το Kaburga dolması (γεμιστά πλευρά), το sac kavurma (κρέας ψημένο πάνω σε σιδερένια πλάκα), το etli güveç (βραστό κρέας), το kuzu yahni (αρνί γιαχνί) είναι μόνο μερικές από τις λιχουδιές που σας περιμένουν.

Ένα από τα πιο απολαυστικά πιάτα με βάση το κόκκινο κρέας είναι ο «κιοφτές», μια τουρκική εκδοχή κεφτέδων. Διάφοροι τύποι κεφτέδων  όπως ο çiğ köfte (τσιγ κιοφτέ) ή ο içli köfte (ιτσλί κιοφτέ) παρασκευάζονται με συγκεκριμένα για κάθε περιοχή της Ανατολίας μπαχαρικά και καρυκεύματα και εμπλουτίζουν τα τραπέζια της τοπικής κουζίνας.

2.    Λευκό Κρέας

Πιάτα με βάση το λευκό κρέας συγκαταλέγονται στα κύρια συστατικά της τουρκικής κουζίνας. Το κοτόπουλο είναι βασικό συστατικό σε μια ποικιλία από σούπες, κεμπάπ, πιλάφια, πίτες, ακόμη και επιδόρπια.Το ψητό κοτόπουλο, τα μπούτια κοτόπουλου τυλιγμένα σε χαρτί, το σωταρισμένο κοτόπουλο με μανιτάρια, το πιλάφι συνοδευμένο με κοτόπουλο και η κοτόπιτα είναι μερικά από τα δημοφιλή πιάτα που φτιάχνονται σ’ αυτή τη χώρα. Επιπλέον, το Tavuk ğöğsü (πουτίγκα με στήθος κοτόπουλου) δεν είναι ένα απλώς μοναδικό παραδοσιακό επιδόρπιο, αλλά και τόσο γευστικό που αξίζει να το δοκιμάσετε.  

3.    Πιάτα με βάση τα εντόσθια

Πιάτα που παρασκευάζονται με εντόσθια συγκαταλέγονται στα βασικά συστατικά της τουρκικής γαστρονομικής κουλτούρας. Συνταγές με αρνίσια, πρόβεια, μοσχαρίσια εντόσθια ή εντόσθια κοτόπουλου δημιουργούν συχνά μια αναπάντεχα νόστιμη αίσθηση στους γευσιγνώστες.

Μπορείτε να παραγγείλετε αυθεντικές σπεσιαλιτέ όπως πιάτα με συκώτι, işkembe çorbası (πατσάς),damar tuzlama ή κοκορέτσι (kokoreç) σε διάφορα τουριστικά εστιατόρια που λειτουργούν μέχρι αργά τη νύχτα.