Μπαχαρικά

Κέντρο πλούσιων και ποικίλων γεύσεων για πολλούς αιώνες, η τουρκική κουζίνα έχει διαφοροποιηθεί χάρη στη χρήση των μπαχαρικών. Τα μπαχαρικά, τα οποία προέρχονται από πολλά φυτά, σπόρους και καρπούς με κέλυφος, αποτελούν το συστατικό που προσφέρει σε κάθε πιάτο την τελευταία πινελιά.

Οι διάσημες πιπεριές chipotle της Sanlıurfa (Σανλιούρφα), γνωστές για την πικράδα τους, το μαύρο πιπέρι και το κόκκινο πιπέρι σε σκόνη είτε θρυμματισμένα, το θυμάρι και η μέντα που συλλέγονται στους πρόποδες των βουνών, ο μάραθος και η κανέλα, τα μπαχαρικά με τη γλυκιά ευωδία, καθώς και το σουμάκ, το αναντικατάστατο μπαχαρικό των μαντί, και βεβαίως, το μπαχάρι και το τζίντζερ συνιστούν μόνο μερικά από την πληθώρα μπαχαρικών που καθορίζουν τον χαρακτήρα και ενισχύουν τη γεύση των τουρκικών πιάτων.