Πίτες

 
  

Η τουρκική κουζίνα διαθέτει άφθονες νόστιμες πίτες, οι οποίες αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο του απογευματινού τσαγιού και του πρωινού της Ανατολίας.  

Τα Kayseri mantisi (τουρκικά ραβιόλια), 40 κομμάτια από τα οποία λέγεται ότι μπορούν να χωρέσουν σ' ένα κουτάλι, μαζί με τηγανίτες και ψωμιά, μπέιγκελ, κετέ και πρέτζελ συγκαταλέγονται στις πλέον γνωστές τοπικές γεύσεις που περιμένουν να τις γευθείτε. Ενα από τα κύρια συστατικά στοιχεία της τουρκικής γαστρονομικής κουλτούρας είναι το Simit. Ενα είδος κουλουριού με σουσάμι. Αποτελεί αναπόσπαστο συμπλήρωμα του πρωινού. Σερβίρεται μαζί με τσάι, τυρί ή αριάνι. Συχνά πωλούνται και από πλανόδιους πωλητές, οι οποίοι είτε έχουν ένα καρότσι με σουσαμένια κουλούρια (Simit) είτε τα μεταφέρουν σ' ένα δίσκο επάνω στο κεφάλι τους.